torsdag den 28. juni 2012

Finsdottir


Jeg holder meget af keramik. Jeg holder af rigtig meget keramik. Og af rigtig meget forskelligt keramik!
Susan Liebes keramik er sjovt og pastelfarvet, Wauws har den helt særlige glasur, Louise Langgaards er poetisk og skrøbeligt, Casalingas er prikket og passer til alt, Lærke Langballes er humoristisk og ganske speciel, Lærke Tønderings er enkelt og elegant, Helbaks har den der retro-lækkerhed og sådan kunne jeg blive ved! Der er SÅ meget lækkert keramik i tiden og jeg kunne købe mig fattig i det. Der er bare det problem, at lejligheden ikke kan bære mere keramik! Så enten stopper jeg med at købe eller også anskaffer jeg mig et hus... Det bliver førstnævnte! Men man kan jo altid drømme. Og det jeg drømmer allermest om indenfor keramikkategorien lige nu er Finsdottirs unikke former. Det er en 10'er på mums-skalaen!










Billeder er lånt fra Bo Bedre, 1+1 textil og Decorateshop

onsdag den 27. juni 2012

Kys






Sidste gang jeg holdt madklub for verdens bedste veninder, lavede jeg en dessert med frisk frugt og vaniljecreme. Dertil skulle der være lidt lækkert på toppen og valget faldt på hjemmelavede kyskager. Slet ikke et dårligt valg og desserten blev da også rost vældig meget! Jeg havde både lavet neutrale kys og kys med lakrids. Sidstnævnte var en stor succes og det skal helt sikkert gentages. Opskriften får du her, hvis du også vil i gang med at lave lækre kys:

4 bægre pasteuriserede æggehvider
570 g sukker
En lille smule hvidvinseddike (bare en lille "skvis"!)
Hvis der både laves neutrale kys og nogle med smag, deles portionen i to og der tilsættes ca. en spiseske lakridspulver til den ene del. Jeg brugte den fra Johan Bülow. 

Pisk hviderne stive og tilsæt sukkeret lidt efter lidt. Det bliver ret stift og hårdt at piske, men det er meningen. Derefter tilsættes hvidvinseddiken og portionen deles i to, hvis det er det, man vil. Så er det bare at røre lakridsen i og sætte kyssene på en bageplade. Der bliver ca. to en halv bageplader med lækre kys, så det er en stor portion. Bag kyssene maks en time ved 100 grader.

Vaniljecremen lavede jeg af creme fraiche (9%), en hel vaniljestang og lidt sød.

mandag den 25. juni 2012

onsdag den 20. juni 2012

London



Fotos fra nogle af weekendens oplevelser. Eeeelsker London!

tirsdag den 19. juni 2012

Sale



Er netop kommet hjem fra en ualmindelig god tur til London med moren min. Det var en hyggelig, sjov, afslappende, festlig, begivenhedsrig og anderledes miniferie. Vi spiste godt, gik en masse kilometer, nød det gode vejr, sugede alle indtryk til os og sov alt for lidt. Flere billeder kommer senere!
Herover ser du et seriøst "sale". Halv pris på kjolen - ja, det er jo rigtig fint, men men men... Førprisen var på omkring 250.000 kr.! Noget af en stang-kjole! Kan godt afsløre, at det ikke er et af mine køb.

torsdag den 14. juni 2012

Genbrugsguld


...Eller gammelt ragelse, som min mor ynder at kalde det. Jeg synes bare, det er lækkert og har lyst til at få fingre i det hele ALTID. Og det går bare ikke, når jeg bor i verdens dejligste (og mindste) lejlighed! Her er lidt billeder fra søndagens tur til BrugtvareTerminalen i Viby. Var især vild med kortet med Australien (mest pga. alt det BLÅ hav!!) Købte dog ikke nogle af de viste ting, men en masse andet lækkert (ragelse). Mere om det senere, da der først skal gøres noget ved de lækkerheder, jeg købte, hvorefter de så vil blive sat til salg... 

tirsdag den 12. juni 2012

Rainbow, modernisme og Tony Oursler


Lidt billeder fra sidste torsdags tur på Aros. De aktuelle udstillinger er "Modernisme - maleriets fornyelse", Tony Ourslers "Face to Face" og "Årets Pressefoto". Derudover er der Søren Elgaards "Metropolis", men den har jeg stadig til gode. Aros har åbent til klokken 22 hver onsdag og torsdag og der er det altid lækkert at se solnedgangen over Aarhus oppe fra Your Rainbow Panorama.
Tony Ourslers udstilling er absolut vanvittig! De anderledes videoinstallationer er udfordrende, rædselskabinet-agtige og ganske skøre. Tony Oursler arbejder ikke på traditionelle plane flader, hvilket er enormt spændende! Helt klart værd at bruge tid og energi på.  

onsdag den 6. juni 2012

Lidt gult






Jeg er en sucker for blå og må huske mig selv på ikke kun at handle de blå varer. Her er lidt af det gule i min stue. Satser på, at jeg med tiden får mere ind, men indtil videre er det minimalt hvad der findes af andre farver end blå...
I sættekassen findes der bogstaver af forskellig art, sort mini syver, ældgammel 50'er, gul hoptimist - fået af min mormor, kinesisk vase - arvestykke, gult skilt - købt i Mølleparken, Trabant fra Berlin, svane og cykel fra BrugtvareTerminalen og sluttelig en lille pokal, som mine forældre vandt til motorløb i 1979.

Endnu en give away

Hermed endnu en opfordring til at deltage i en dejlig give away. Denne gang hos Pernille fra bloggen Pescnos Frirum. Hendes give away består af en lækker hjemmestrikket kurv i zpaghetti og en fin dåse med neondetaljer. Jeg deltager helt sikkert!




mandag den 4. juni 2012

Julias give away



Hos The Vintage Hausfrau kan du netop nu deltage i en fantastisk give away. Julia udlodder en af sine nyligt udkomne cupcake bøger og en masse krymmel, papirsforme og andet brugbart. Alt du skal gøre er at skrive en kommentar til hendes indlæg. Giv hende desuden lige lidt love og god karma på Cupcakefabrikkens facebookside, som du finder her. The Vintage Hausfrau er en fed blog, som jeg holder meget af at følge.
Billederne er fra The Vintage Hausfrau.

søndag den 3. juni 2012

IKEA, my darling!



Uh, så gør IKEA det igen: Laver en lækker lækker PS serie med enormt mange flotte produkter. IKEA har blandt meget andet lanceret tre nye sofaborde i deres PS 2012 serie. Det ærger mig lidt, at jeg købte nyt sofabord for et par måneder siden, for to af de her "skænke", som de egentlig kalder dem, måtte gerne bo hjemme ved mig. Jeg ville vælge den helt plane og så den med de fire fordybninger, som både kan bruges til planter, snacks, farver osv. Jeg er vild med den kvadratiske facon og den luftige hylde, hvor magasiner og spil fint kan have deres plads. Jeg ville nok vælge at male træet enten sort eller en pangfarve og så placere de to borde med en smule mellemrum imellem. Bordene er endnu ikke til salg, men kommer til at koste 199 og 299 kr. BILLIGT!
Og gad vide, hvad navnet på dem bliver? For de kan da ikke bare hedde IKEA PS 2012 Skænk! De skal, efter min mening, også have et navn og personificeres som alt det andet i det blå varehus. Ih, savner min gamle arbejdsplads. IKEA er hadet af mange, men helt sikkert elsket af mig.

Tjek de nye PS-varer ud her.

fredag den 1. juni 2012

Phil Cuttance



Dette er imponerende! Absolut. Britiske Phil Cuttance laver de fineste facetterede vaser - med en helt speciel teknik ved hjælp af plastfolie. Jeg er meget vild med det grafiske udtryk, vaserne har. Og tjek så lige hans arbejdsbord ud!
Serien hedder Faceture og er fra 2012. På videoen ser du hans fine teknik og her kan der læses mere om den dygtige kunster.